Användbara länkar

Användbara länkar

På nätet finns det en mängd användbara webbsidor och gratisprogram som i många fall är lika bra eller till och med bättre än betalalternativen. Utmaningen ligger i att det kan vara svårt att hitta de verkliga guldkornen. Just därför har jag här på sidan samlat länkar till de resurser jag personligen använder och kan rekommendera.

DuckDuckGo

 • Att hitta en söktjänst som inte visar otaliga betalda annonser eller sponsrade resultat kan vara knepigt. Trots det finns det alternativ som lägger vikt vid användarnas integritet och inte prioriterar betalda visningar. Ett exempel är DuckDuckGo, som är känt för att inte spåra sina användare och inte anpassa sökresultaten baserat på användarens sökhistorik.
  Besök webbsidan

Epic Privacy Browser

 • Webbläsaren är byggd på Chromium-källkoden och är troligtvis den främsta webbläsaren när det gäller integritet och säkerhet. Epic Privacy Browser lagrar ingen webbhistorik, cookies, nedladdningar eller annan personlig information. Detta garanterar att din onlineaktivitet förblir privat och att inga spår av din surfning lämnas kvar.
  Besök webbsidan

DeepAI Chat

 • En open-source, AI-driven chattbot som är utvecklad med de senaste framstegen inom artificiell intelligens. Den är kapabel att svara på ett brett spektrum av frågor och assistera användare med deras olika behov.
  Besök webbsidan

Proton VPN Free

 • Oavsett om du använder en dator, surfplatta, telefon eller något däremellan har Proton VPN allt du behöver med gratis VPN-appar för alla större operativsystem.
  Besök webbsidan

Free Secure Email

 • När du skickar ett end-to-end-krypterat e-postmeddelande med Proton Mail krypteras ditt meddelande på din enhet och kan endast dekrypteras av din mottagare med motsvarande krypteringsnyckel. Med Proton Mail sker all kryptering och dekryptering i bakgrunden, vilket innebär att vem som helst kan använda krypterad e-post, oavsett teknisk förmåga.
  Besök webbsidan

Speedtest

 • Testa din internethastighet när som helst, på vilken enhet som helst. Speedtest är det definitiva sättet att testa prestanda och kvalitet på en internetanslutning.
  Besök webbsidan

Downdetector

 • Tjänsten hjälper människor världen över att få kännedom om störningar hos viktiga tjänster som internet, sociala medier, webbhotellsplattformar, banker, spel, underhållning med mera.
  Besök webbsidan

Have I been Pwned

 • Webbplatsen samlar in och analyserar innehållet i databaser med läckta inloggningsuppgifter från Darknet för att se om det förekommit i någon känd läcka.
  Besök webbsidan

Password Generator Plus 3.0

 • Password Generator Plus 3.0 hjälper dig att skapa riktigt säkra lösenord som är motståndskraftiga mot social ingenjörskonst, brute force och ordboksattacker.
  Besök webbsidan

LibreOffice

 • Det kostnadsfria alternativet till Microsoft Office är en utmärkt kontorssvit för Windows, Mac och Linux, den är gratis att ladda ner och använda, även för kommersiella ändamål.
  Besök websidan

PDF24

 • Gratis PDF-verktyg online för att slå samman, komprimera, skapa, redigera och konvertera PDF-filer. Snabbt och enkelt. Utan installation och utan registrering.
  Besök webbsidan

Dataverktyg Online

 • En webbsida med ett växande antal online verktyg, redo att användas direkt i webbläsaren, perfekt som hjälpmedel i skolarbetet, på jobbet, eller i det vardagliga livet.
  Besök webbsidan

VLC

 • En mångsidig multimediaspelare som stöder de flesta format och enheter. VLC är enkel, snabb och kraftfull, utan spionprogram, annonser eller användarspårning.
  Besök webbsidan

Krita

 • Ett professionellt digitalt målningsprogram med fri och öppen källkod. Det har skapats av konstnärer som ville erbjuda prisvärda konstverktyg för alla.
  Besök webbsidan

GIMP

 • Programet är kanske det främsta gratisalternativet till Photoshop. Det kan hantera samma filformat som Photoshop, såsom GIF, JPEG, PNG och TIFF. Dessutom är GIMP tillgängligt för Windows, Mac och nu även Linux.
  Besök webbsidan

Klicka på någon av länkarna ovan, de leder dig vidare till den sida som du vill titta på.