QAnon

QAnon

QAnon är en högerextrem och Trump-trogen konspirationsteori som först dök upp år 2017 när en användare på forumet 4chan med signaturen Q påstod sig ha tillgång till topphemlig information från den amerikanska regeringen. Sedan dess har QAnon etablerat sin närvaro på internet genom desinformation och bisarra konspirationsteorier. Bland annat hävdar QAnon och dess anhängare att Donald Trump är här för att rädda världen från ett ont nätverk kontrollerat av pedofiler och satanister, och att han under sitt presidentskap ständigt motarbetas av ”deep state”, det vill säga en stat i staten.

QAnon verkar också ha kopplingar till Falun Gong, en kinesisk andlig rörelse som har som uttalat mål att störta Kinas regering. Falun Gong och Epoch Media Group:s nätverk av nyhetssidor, såsom The Epoch Times och dess YouTube-kanaler, har blivit en kraftfull plattform för konspirationsteorier, desinformation, klimatförnekelse och propaganda riktad mot en bredare publik. Deras konspirationsteorier och propaganda återanvänds flitigt av Trump-administrationen, QAnon och andra nationalistiska högerextrema rörelser.

* Klicka på startknappen i visningsfönstret, eller direkt på någon av de dokumentärer som du vill se..

loading videos
Loading Videos…

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på min webbplats. Du kan läsa mer om detta på sidan Cookie policy som du finner uppe i menyn.