Select your language
AlbanianChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanRussianSpanishSwedish
QAnon

QAnon

QAnon är en högerextrem och Trump-trogen konspirationsteori som först kom upp under radarn år 2017 när en användare på forumet 4chan med signaturen Q påstå sig sitta på topphemlig information från den amerikanska regeringen. Sedan dess har QAnon etablerat sin närvaro på Internet med desinformation och besynnerliga konspirationsteorier där bl.a. QAnon och dess anhängare säger att Donald Trump är här för att rädda världen från ett ont nätverk styrt av pedofiler och satanister, och där Donald Trump under sitt presidentskap ständigt motarbetas av ”deep state” d.v.s. en stat i staten.

QAnon verkar också vara nära knuten till Falun Gong, vilket är ett kinesisk andlig gemenskap som med det uttalade målet att ta ner Kinas regering. Samtidigt har Falun Gong och Epoch Media Group:s nätverk av nyhetssajter såsom The Epoch Times och dess YouTube-kanaler gjort det till en kraftfull plattform för vidlyftiga konspirationsteorier, desinformation, förnekelse av klimatförändringar och propaganda för att nå ut till mainstream, där både dess konspirationsteorier och propaganda flitigt återanvänds av Trump-administrationen, QAnon och andra Nationalistiska högerextrema rörelser.

* Klicka på startknappen i visningsfönstret, eller direkt på någon av de dokumentärer som du vill se..

loading videos
Loading Videos…

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på min webbplats. Du kan läsa mer om detta på sidan Cookie policy som du finner uppe i menyn.