alt-right

Alt-right

Under de senaste åren har vi alla blivit bekanta med begreppet alt-right, det vill säga den alternativa högern, och deras användning av konspirationsteorier och öppen främlingsfientlighet på sociala medier. De får flitigt stöd av Putinregimens internettroll och Steve Bannon, som nu hjälper högernationalistiska partier att vinna mark i Europa. Dessa grupper har en gemensam världsåskådning som fokuserar på nationernas inre gemenskap.

Nationalistiska, högerextrema rörelser har tidigare dykt upp på den politiska scenen, så mönstret känns bekant även idag. Protestlistan inkluderar globaliseringen inom näringslivet, frihandelsavtal, EU, NATO, klimatförändringar med mera. Deras framväxt på den politiska scenen i Europa innebär ett direkt hot mot kvinnors och minoriteters rättigheter, klimatarbetet, demokratin och EU:s stabilitet.

* Klicka på startknappen i visningsfönstret, eller direkt på någon av de dokumentärer som du vill se..

loading videos
Loading Videos…

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på min webbplats. Du kan läsa mer om detta på sidan Cookie policy som du finner uppe i menyn.