Select your language
AlbanianChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanRussianSpanishSwedish
alt-right

Alt-right

Under de senaste åren har vi alla fått stifta bekantskap med begreppen alt-right d.v.s. den alternativa högern, och deras användning av konspirationsteorier och öppen främlingsfientlighet på sociala medier där de flitigt understöds av Putinregimens internettroll och Steve Bannon som numera hjälper högernationalistiska partier att vinna mark i Europa. De har alla gemensamt en världsåskådning som tar sin utgångspunkt i gemenskapen inom nationernas gränser.

Nationalistiska högerextrema rörelserna har uppträtt på den politiska scenen tidigare i historien så mönstret känns därför bekant än idag.. D.v.s. om man kompletterar protestlistan med näringslivets globalisering, frihandelsavtal, EU, NATO, klimatförändringarna m.m. Deras inträde på den politiska scenen i Europa innebär för EU ett direkt hot mot kvinnors- och minoriteters rättigheter samt klimatarbetet, demokratin och EU-stabiliteten.

* Klicka på startknappen i visningsfönstret, eller direkt på någon av de dokumentärer som du vill se..

loading videos
Loading Videos…

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på min webbplats. Du kan läsa mer om detta på sidan Cookie policy som du finner uppe i menyn.