Select your language
AlbanianChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanRussianSpanishSwedish
Vacker soluppgång i La Marina, Spanien

La Marina

La Marina ligger 33 meter över havet vid en vik på Costa Blanca kusten och är känt för att ha några av de absolut bästa stränderna i Spanien. Det lilla mysiga kustsamhället La Marina är uppdelat i flera delar, dels den gamla kuststaden och strandområdet samt La Marina Urbanization där jag själv numera bor.

Området kring La Marina är platt och här finns vidsträckta odlingar av både frukt och grönsaker som skyddas av den kringliggande bergskedjan ”Sierra de la Pila” som sträcker sig 25,2 km i sydvästlig-nordostlig riktning. Den högsta punkten i bergkedjan är 1229 meter över havet, vilket ger ett extra bra skydd mot de kalla nordliga vindarna på vintern.

Strax norr om La Marina finns flera saltsjöar vilket skapar en mycket hälsosam miljö för personer som lider av olika hälsoproblem så som allergier, ledsjukdomar, artros och psoriasis m.m. Vid saltsjöarna lever även väldigt stora populationer av både små och stora rosa flamingos som trivs i det salta vattnet där de har gott om födan som består av små räkor och kräftdjur.

Med sitt mikroklimat är medeltemperaturen ca. 20°C och dagstemperaturen varierar från 15° på vintern och upp till 35° under sommaren. Vilket gör att det varken är för kallt på vintern eller för varmt på sommaren. Området är dessutom enligt Världshälsoorganisationen WHO ett av världens mest hälsosamma ställen att bo på.  

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på min webbplats. Du kan läsa mer om detta på sidan Cookie policy som du finner uppe i menyn.