Select your language
AlbanianChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanRussianSpanishSwedish

Om mig

När jag Erik Michael Axberg föddes i Västerås sommaren 1962 var Tage Erlander statsminister i Sverige, samma år blev IFK Norrköping svenska mästare i fotboll och Sveriges folkmängd uppgick till 7 581 148 personer. Sverige hade fortfarande vänstertrafik och 1 liter bensin kostade 0,78 kr, 1a på ”Billboard Hot 100” låg Ray Charles med ”I Can’t Stop Loving You”.

Jag är född i början av Juni i stjärntecknet Tvillingarna, enligt astrologin sägs Tvillingarna vara talet, intelligensens, språkens och all kommunikations tecken vilket gör dem väldigt sociala. I enlighet med den asiatiska astrologin är jag dessutom född i Tigerns år. Den kinesiska astrologin beskriver tigrar som starka, djärva, äventyrslystna, charmiga och bra på att ta initiativ. De tar ofta risker och glömmer lätt att tänka efter före. Tigrar passar och trivs som ledare, forskare, politiker och håller gärna på med farliga sporter.

Uppväxten präglar oss

När jag var 7 år gammal och precis avslutat mitt första år i grundskolan flyttade jag vidare med familjen ifrån min födelsestad Västerås till Sundsvall, Uppsala, Södertälje och till slut hamnade vi i Linköping när jag var fjorton år gammal och jag kunde där slutligen avsluta grundskolans nionde klass på Tanneforsskola. Det enda positiva med att ofta flytta under själva skolgången och uppväxten är att det har gjort att jag snabbt kan anpassa mig till olika situationer och att jag har lätt för att läsa och komma i kontakt med nya människor.

Det sistnämnda har sedan visat sig vara till stor hjälp för mig i vuxen ålder eftersom jag själv inte är rädd att tänka utanför ramarna och heller inte rädd för att prova på nya saker, vilket också märks i den CV jag satt samman.

Numera bor jag i Spanien, närmare bestämt i La Marina som är ett litet mysigt kustsamhälle beläget 23 km ifrån Alicante flygplats vid Costa Blanca (spanska för ”vita kusten”)  Anledningen till att jag flyttat till Spanien är att jag har en skada i min vänstra axel och arm som gör att det värker betydligt mer än vanligt vid snabba väderomslag och väderfronter vilket är vanligt förekommande i Sverige.

Tidigare åkte jag ner hit under höst och vinter perioder när värken var som värst, men sedan Maj 2021 så bestämde jag mig för att bosätta mig här permanent. Men Costa Blancas stabila klimat som har ca 320 soldagar om året gör att problemet med smärtor som strålar ut från nacken, skuldran och vidare ner i armen betydligt mildare och mer hanterbart här än hur det brukar vara hemma i Sverige – där lågtrycken och väderfronterna ständigt tycks avlösa varandra.

Familj

Jag har sedan sommaren 1995 ett förhållande med Sirpa som jag också har ett barn tillsammans med, en grabb som heter Tim. Jag har även två barn till – ifrån ett tidigare förhållande, Nataly och Robin. Trots att jag på senare år har vistas mycket nere i Spanien så har vi alla en riktigt bra kontakt med varandra med dagliga telefonsamtal samt olika nätaktiviteter såsom spel, chattar etc. Även kontakten med mina egna föräldrar och andra släktingar är tätare nu än hur det var tidigare.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på min webbplats. Du kan läsa mer om detta på sidan Cookie policy som du finner uppe i menyn.