Stranden i soluppgång

La Marina

La Marina ligger 33 meter över havet i en vik längs Costa Blanca-kusten och är känt för att ha några av de allra bästa stränderna i Spanien. Det charmiga kustsamhället La Marina är uppdelat i flera delar, inklusive den gamla kuststaden och strandområdet samt La Marina Urbanization, där jag bor.

Området kring La Marina är platt, och här finns vidsträckta odlingar av både frukt och grönsaker som skyddas av den omgivande bergskedjan ”Sierra de la Pila”, som sträcker sig 25,2 km i sydvästlig-nordostlig riktning. Den högsta punkten i bergskedjan är 1229 meter över havet, vilket ger utmärkt skydd mot kalla nordliga vindar under vintermånaderna.

Strax norr om La Marina ligger flera saltsjöar, vilket skapar en mycket hälsosam miljö för personer som lider av olika hälsoproblem såsom allergier, ledsjukdomar, artros och psoriasis, med mera. Vid saltsjöarna lever även stora populationer av både små och stora rosa flamingos, som trivs i det salta vattnet där de har gott om föda i form av små räkor och kräftdjur.

Tack vare sitt mikroklimat är medeltemperaturen i La Marina cirka 20°C, med dagstemperaturer som varierar från 15° på vintern upp till 35° under sommaren. Detta gör att klimatet varken är för kallt på vintern eller för varmt på sommaren. Dessutom rankar Världshälsoorganisationen (WHO) området som ett av de hälsosammaste platserna i världen att bo på.