La Marinas palmer i solnedgången

Intrångs försök!

På torsdagsnatten den 18 mars 2021 klockan 02:35 vaknade jag av ljudet av någon som försökte ta sig in genom den låsta yttre säkerhetsdörren på bottenvåningen. Hastigt sprang jag in i kontoret, som är insprängt i berget, och beväpnade mig med en stor hammare. Kamerorna på övervakningssystemet visade att de var off-line, så jag kollade de senaste inspelningarna från kl. 02:33 och 02:34. Där såg jag tre personer på gårdens nedre plan som plockade bort två av kamerorna.

Jag ringde genast min kompis Martin, som då bodde i den närliggande staden Guardamar del Segura, och berättade att det fanns inkräktare utanför som försökte ta sig in i huset och att jag hörde oväsen från övervåningens solterrass. Vi bestämde att jag skulle vänta på kontoret tills han kom för att samordna en gemensam aktion. Det visade sig senare att Martin, från bilen, hade ringt upp Jojje, som också bor i närheten, och hans fru hade genast kontaktat polisen.

Efter cirka 10 nervösa minuter anlände Martin, och jag tog min hammare och lämnade kontoret på bottenvåningen, samtidigt som jag hörde hunden skälla uppe på övervåningen. När jag gick runt hörnet med hammaren i högsta hugg möttes jag av en polis, och jag såg även ytterligare två poliser uppe vid uteplatsen.

När jag själv hade kommit upp till uteplatsen på övervåningen så fick jag där veta av Martin och polisen som nu hade kommit att inkräktarna hade klättrat upp på solterrassen och därifrån tagit sig vidare in i fastigheten. Inkräktarna hade tyvärr lyckats ta sig ifrån platsen redan innan polisen kom, trots att det bara hade tagit drygt 10 minuter för dem att rycka ut och komma på plats.

Hängslen och svångrem

Nu har jag, förutom mitt befintliga larmsystem, också installerat ett helt nytt larmsystem med hjälp av en vän som arbetar på Spanien Konsulten. Det larm vi installerat har, förutom andra funktioner, ett eget signalöverföringsnätverk som sker via GSM-nätverket och ATN-nätverket.

Tack vare sitt Anti-jamming-larm från ”Sentinel” och dess ATN-överföringsnätverk (som är omöjliga att blockera eller störa), aktiveras en varning om någon försöker orsaka frekvensstopp nära ditt hem eller företag. I dessa fall kommer en ansvarig specialist inom inhibitionssabotage att kontrollera meddelandet och, om det behövs, vidarebefordra informationen till Guardia Civil för insats och utredning av incidenten.

Läs mer: Spanienkonsulten