La Marinas palmer i solnedgången

Intrångs försök på bottenvåningen

Jag vaknade på torsdags natten den 2021-03-18 kl 02:35 av att någon försökte komma in via den låsta säkerhetsdörren på bottenvåningen, jag hoppade upp ur sängen och smet snabbt vidare in på kontoret som är insprängt i berget och väl där beväpnade jag mig med en stor hammare, därefter tittade jag på övervakningskamerorna och såg då att den var i Off-line läge då kamerorna saknade kontakt med basenheten.

Jag tittade då på de senaste filmade frekvenserna ifrån kl 02:33 och 02:34 och jag såg då att det var tre personer inne på gårdens nedre plan som var i färd med att plocka bort de två kamerorna som är placerade där. Jag ringde då direkt till min kompis Martin som bor i den närliggande staden Guardamar del Segura och berättade för honom att det var folk utanför som försöker ta sig in i huset, och att jag hörde oväsen ifrån balkongen på övervåningen.

Vi bestämde oss då för att jag skulle vänta kvar inne på kontoret tills han var utanför så att vi därefter kunde göra en gemensam aktion. Det visade sig senare att han ifrån bilen ringt upp Jojje som också bor här i närheten och att hans fru direkt ringt till polisen. Efter ca 10 långa minuter så var Martin på plats och jag tog då min hammare och lämnade mitt kontor nere på bottenvåningen, samtidigt som jag hörde hunden skälla på övervåningen, när jag med hammaren i högsta hugg gick runt hörnet så möttes jag av en polisman samtidigt som jag såg två till uppe vid uteplatsen.

Inbrott på övervåningen

När jag själv hade kommit upp till uteplatsen på övervåningen så fick jag där veta av Martin och polisen som nu hade kommit att tjuvarna antagligen hade klättrat upp på soltrassen och därifrå tagit sig vidare i fastigheten. Men tjuvarna hade tyvärr redan lyckats ta sig ifrån brottsplatsen redan innan polisen kom, trots att det bara hade tagit drygt 10 minuter för dem att rycka ut och komma på plats.

Hängslen och svångrem

Nu har jag vid sidan om mitt redan befintliga alarm även installerat ett helt nytt larmsystem med hjälp av en kompis som jobbar på Spanien Konsulten. Securitas Direct-larmet vi installerat har förutom alla andra finesser även ett eget signalöverföringsnätverk, detta sker via GSM-nätverket och ATN-nätverket d.v.s. ett exklusivt nätverk för Securitas Direct-kunder. Tack vare sitt Anti-jamming-larm från “Sentinel” och dess ATN-överföringsnätverk (omöjligt att spärra eller störa ut), d.v.s. om ett frekvensstopp aktiveras nära ditt hem eller företag, kommer en varning att aktiveras. I dessa fall kommer en chef som är specialiserad på inhibitionssabotage att kontrollera meddelandet för att sedan skicka vidare till Guardia Civil om incidenten.

Läs mer: https://www.spanienkonsulten.es/hemlarm/

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på min webbplats. Du kan läsa mer om detta på sidan Cookie policy som du finner uppe i menyn.